Keramiek, Acryl, Aquarel & Olieverf Schilderijen

Netty Beukers van Steen

Netty Beukers van Steen

Netty heeft sinds haar jeugd al veel belangstelling voor kunst: tekenen, modelleren, kunstboeken verzamelen, musea bezoeken en schrijven.

Tijdens haar opleiding aan de Pabo en werk op een Montessori school ontwikkelde ze veel gevoel voor expressie waar ze als kunstenares al 25 jaar veel plezier van heeft.

Aquarelleren sprak haar erg aan door het transparante van deze schildertechniek. Ze volgde lessen bij Ars Aemula Naturae, Ad Kroese en bij de bekende aquarellist Kees van Aalst.

Na enige jaren is Netty zich ook toe gaan leggen op olieverf en acryl schilderen waarbij de losse manier van het aquarelleren in haar schilderijen te zien is. Door aanmoedigingen van Fer Hakkaart en Ben Vernimmen, olieverf en acryl kunstenaars bij wie ze 10 jaar in de leer is geweest, is ze ook in een abstracte manier gaan schilderen.

Op de vrije Academie in Den Haag heeft Netty enkele jaren geleden de opleiding modelschilderen gevolgd. Hier heeft ze ook veel profijt van bij het maken van keramiek.

Intussen heeft haar manier van schilderen een hele ontwikkeling doorgemaakt. Dit is mede te zien in het kleurgebruik, de compositie en de losheid en fantasie in haar werk.

Netty verzorgt regelmatig work-shops en is mede-oprichtster van de Leidse kunstgroep « Les Couleurs » alsmede lid van de Leidsche Mondialen. Ook exposeert ze regelmatig op bekende lokaties in binnen- en buitenland.

De belangstelling voor kunst in haar jeugd is intussen tot een groot enthousiasme geworden met een collectie van meer dan 800 schilderijen en beelden.

Wandelaars in een witte wereld

Collectie

De collectie schilderijen van Netty is inmiddels aangegroeid tot meer dan 800 werken. Een deel hiervan kan aangekocht worden.

Netty's werk is ondermeer in privé collecties opgenomen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Peru, Portugal, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Tevens zijn verschillende werken aangekocht door diverse instellingen en privé banken. Zo is Netty's werk bijvoorbeeld ook te vinden op permanente exposities en in de 2de kamer der Staten-Generaal.

Aquarellen

Aquarellen worden altijd achter glas geleverd, in een natuurwitte passepartout en wissellijst.

Olieverf

U kunt olieverf schilderijen bestellen met of zonder lijst. Deze lijsten zijn handgemaakt en voorzien van eenzelfde kleurstelling als het schilderij of naar uw eigen smaak.

Optioneel

Voor werk in opdracht, lijst en passepartout naar wens en verzending worden extra kosten in rekening gebracht.

terug naar bovenkant pagina »

Copyright © 2004 - 2024 Netty Beukers van Steen